Vergeving voor man die in Charlottesville vrouw doodreed

‘Ik denk gewoon aan wat de Heer aan het kruis zei’

in Christelijk Nieuws

Twee dagen na het geweld in het Amerikaanse Charlottesville waarbij Heather Heyer omkwam, spreekt haar vader zich uit: ‘Ik vergeef de man die dit gedaan heeft. Hij weet niet beter.”

Mark Heyer stelt een heel andere houding tegenover die van James Alex Fields Jr., die zijn dochter doodreed en negentien anderen verwondde. Heyer vergeeft Fields, die er nazi ideeën op nahoudt. Mark hoopt dat het geweld dat in Charlottesville uitbrak niet in iets negatiefs uitmondt, maar dat het tot een positieve verandering in het hart van mensen leidt.

Heyer is ervan overtuigd dat we het nodig hebben om elkaar te vergeven. Hij doet dat zelf ook. “Ik denk gewoon aan wat de Heer aan het kruis zei: God vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen.”

Terugkijkend op het leven van zijn dochter zegt hij: “Ik ben er trots op dat mijn dochter opstond. Ze had meer moed dan ik. Ze hield een rechte rug.” Mark Heyer begreep dat zij op vredelievende manier voor haar opvattingen uitkwam. Dat voorbeeld wil hij volgen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons