Meditatie | Weldadige stilte

in Geloven

Een man die door zijn doofheid voor een deel van de wereld afgesloten was en die er niet in slaagde zich met woorden uit te drukken, werd door zijn vrienden bij Jezus gebracht. Die vrienden pleitten er bij Jezus voor dat Hij hem zijn hand zou opleggen. Dat zou genoeg zijn…

In de korte beschrijving die Marcus van dit voorval geeft, is duidelijk dat er in die situatie veel gebeurt. De verschillende betrokkenen  hadden daar hun eigen beleving bij. De evangelist zegt niets over gedachten van de dove man, die door toedoen van anderen voor Jezus kwam te staan. In haar meditatie voor Groot Nieuws staat ds. Elsbeth Gruteke hier wel bij stil. Welke betekenis heeft dit verhaal verder voor ons? Beluister de overdenking hier.

Elsbeth Gruteke is predikant van de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West. Elsbeth is daarnaast radiopresentator bij de EO.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons