Man is alles kwijt door orkaan Harvey, maar dankt toch God

"Thank God, this is all we have"

in Geloven

De orkaan Harvey heeft een verwoestend spoor achtergelaten in Texas. Veel gezinnen zijn alles kwijt door het natuurgeweld, maar dat weerhoudt sommige slachtoffers niet om God te blijven danken.

Het is maar een kort fragmentje van het nieuwsstation ABC News vanuit Houston, maar de beelden zijn ontroerend. Jeremiah Richard en zijn zesjarige zoontje zijn nog maar net door een helikopter gered vanuit het raam van hun eerste verdieping (“Binnen drie kwartier stroomde het water binnen op de benedenverdieping”). Hij weet nog niet waar hij naartoe kan gaan, maar dat maakt wat hij zegt des te onverwachter: “We danken God - dit is alles wat we hebben. We zijn onze auto kwijt, al onze kleren. We hebben niets meer, maar we zijn dankbaar.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons