Hongersnood treft Noord-Koreaanse gevangenen extra zwaar

Open Doors roept op tot gebed

in Christelijk Nieuws

Noord-Korea wordt met de grootste droogte geconfronteerd sinds jaren. Veel gevangen genomen christenen lopen extra risico honger te lijden omdat zij in gevangenschap minder voedsel krijgen.

Noord-Korea wordt getroffen door de grootste droogte van de afgelopen jaren. De VN Food and Agriculture Organization (FAO) meldde in juli dat dit land 500.000 ton graan nodig heeft om hongersnood af te wenden. Door teruggelopen de financiële steun aan dit bewind en de opgelegde sancties, ziet de situatie er ongunstig uit. In maart meldde de VN al dat de internationale sancties grote gevolgen hebben voor humanitaire hulp aan in dit land.

Rantsoen
Om met de voedseltekorten om te gaan, vermindert de Noord-Koreaanse regering porties eten. Dit is noodzakelijk voor het voortbestaan van een groot deel van de bevolking in de periode van het laagseizoen, dat tot september loopt. 41 procent van de bevolking had in dit voorjaar met ondervoeding te maken.

Gevangenen
Open Doors geeft aan dat gevangenen, waaronder veel christenen, minder te eten zullen krijgen en waarschijnlijk nog meer door honger bedreigd zullen worden en roept op tot gebed voor onze broeders in deze moeilijke periode.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons