Groot Nieuws Radio langer op de middengolf

Uitzendingen in elk geval tot 1 maart 2018 op 1008 AM

in Mediatips

Groot Nieuws Radio blijft na 1 september 2017 te horen via de middengolffrequentie 1008 AM. Zendmasteigenaar Novec wilde per 31 augustus stoppen met het doorgeven van Groot Nieuws Radio.

Na onderhandelingen is overeengekomen deze tot 1 maart 2018 via de middengolf door blijven gaan. "Onze luisteraars krijgen de tijd om rustig de overstap te maken naar DAB+", aldus Hardeman. "In het komende half jaar wordt onderzocht of het technisch mogelijk is om ook na 1 maart 2018 uit te kunnen blijven zenden via deze mast. Als er geen groot onderhoud nodig is, dan kan de overeenkomst verlengd worden tot uiterlijk 1 januari 2019. Daarna zullen we definitief afscheid gaan nemen van de middengolf."

Op 4 augustus zal er een inspectie aan de mast plaatsvinden. Daardoor is Groot Nieuws Radio die dag niet te horen via 1008 AM. De uitzending via alle andere kanalen gaat wel door.

Hardeman: "De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat luisteraars zich zorgen maakten over de manier waarop ze Groot Nieuws Radio kunnen ontvangen. We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van luisteraars, onder andere door het tekenen van de petitie tot behoud van de middengolf."

Naast 1008 AM zendt Groot Nieuws Radio ook uit via internet en in grote delen van het land via DAB+. Ook is het christelijke radiostation te ontvangen via enkele aanbieders van interactieve televisie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons