Genomineerden ‘Theoloog des Vaderlands’ bekend

Publiek kan stem uitbrengen

in Mediatips

De deelnemende organisaties van de ‘Nacht van de Theologie’ hebben bekend gemaakt welke kandidaten in de race zijn voor de titel ‘Theoloog des Vaderlands’. Op 23 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Gisteren is door de organisatie van de Nacht van de theologie bekend gemaakt dat Claartje Kruijff, Almatine Leene en Rikko Voorberg de drie genomineerden zijn. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000 waarmee een project uitgevoerd kan worden om de zichtbaarheid van theologie te verbeteren.

Claartje Kruijff is psycholoog en theoloog en is werkzaam als predikant in de Dominicusgemeente in Amsterdam. Almatine Leene is predikant in de Nederduits Gereformeerde Kerk in Stellenbosch, onderzoeker aan de Universiteit van Stellenbosch en docent dogmatiek en kerkgeschiedenis aan de VIAA Hogeschool in Zwolle. Rikko Voorberg is theoloog, theatermaker en kerkelijk pionier.

Vanaf 2 september kan het publiek via de website van nachtvandetheologie een stem uitbrengen. Een vakjury spreekt eveneens hun voorkeur uit.

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar voor de zevende keer plaats bij de KRO-NCRV in Hilversum. De Nacht wordt georganiseerd door omroepen, universiteiten, uitgevers en kerkelijke organisaties. De Nacht van de Theologie wordt voorafgegaan door het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers, godsdienstgesprekken in de 21e eeuw plaats

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons