Franse christenen willen nog meer kerken

'Er moeten er nog 4200 bijkomen'

in Geloven

De Franse Evangelische Alliantie (CNEF) stelt zichzelf een hoog doel: zij wil dat er een groot aantal nieuwe kerken in Frankrijk gesticht wordt. Het is de bedoeling dat er straks één kerk op elke 10.000 inwoners is.

De CNEF wil dat iedereen die in Frankrijk woont in contact kan komen met een evangelische kerk en dat deze kerk klaar is om mensen te verwelkomen. Hoewel de evangelische gemeenten in Frankrijk in de laatste 40 jaar groei doormaken, is het aantal kerken per inwoner volgens deze organisatie nog twijfelachtig: gemiddeld is er nu 1 kerk op de 29.000 inwoners. Om het gestelde doel te bereiken, moeten er nog 4200 kerken bijkomen. Nu telt Frankrijk 2200 evangelische gemeenten.

Groei
Sinds 1950 is het aantal evangelische christenen in Frankrijk vertienvoudigd. Waren het er in 1950 nog 50.000, nu zijn het er al 650.000. De kerkgroei gaat nog steeds door: elke 10 dagen ontstaat er in Frankrijk een nieuwe evangelische gemeente. Jaarlijks zijn dat er 35.

De CNEF stelt vast dat de meerderheid van de Fransen Jezus Christus nog niet kennen en dat zij heeft geen weet van zijn boodschap hebben. Aan die situatie wil zij iets doen. De kerk speelt daarin een belangrijke rol door een ‘voorproefje en instrument van het Koninkrijk van God te zijn’.

Training
Op 21 oktober wordt er een trainingsdag gehouden om kerken te helpen missionaire gemeente te worden. Eric Zander, voormalig directeur van de Belgisch Evangelische Zending, is dan spreker.

Naast deze bijeenkomst biedt de CNEF aan kerken de mogelijkheid om in de eigen plaats een drie uur durende training te laten verzorgen, waardoor het draagvlak voor dit plan in plaatselijke kerken verder wordt vergroot.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons