Doden en gewonden bij aanval in Nigeriaanse kerk

‘Onuitsprekelijke heiligschennis’

in Christelijk Nieuws

Met de bedoeling de zoon van een de leiders van de stad Ozubulu te doden, vond er afgelopen zondag in een kerk een gewapende aanval plaats. Twaalf kerkgangers kwamen om het leven. Achttien anderen zijn gewond geraakt.

De politiewoordvoerder is er zeker van dat er sprake is van één schutter en dat het te maken heeft met een rivaliteit die binnen de lokale gemeenschap speelt. ‘Wat wij nu weten is dat een zwartgeklede schutter om 6.00 uur de kerk binnenging en daar het vuur opende.’ Hij had de bedoeling om een bepaalde persoon te doden die tussen de kerkgangers zat. De gewapende man ‘schoot als een waanzinnige en doodde en verwondde meerdere gelovigen’.

Kwaad
Een plaatselijke vertegenwoordiger van een mensenrechtenorganisatie vertelde dat het de bedoeling was om de zoon van een leider van de stad te doden. Hij gaat ervan uit dat er meerdere aanvallers waren. ‘Eerst zochten zij hem in zijn huis op. Toen deze daar niet was, werden zij kwaad en gingen naar de kerk, waar zij in het wilde weg op gelovigen schoten.’

President
Muhammadu Buhari, de president van Nigeria, heeft de aanval veroordeeld, noemde het een aanval tegen de menselijkheid en sprak van een onuitsprekelijke heiligschennis.

In het zuiden van Nigeria komen aanvallen op kerken zelden voor. In het noorden van Nigeria is dat anders, daar heeft de jihadistische groep Boko Haram meermalen kerken en moskeeën aangevallen.

Bron: AFP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons