Amerikaanse evangeliste krijgt vredesprijs in Pakistan

“Ik houd van moslims en moslims houden van mij”

in Geloven

Marilyn Hickey is een 86-jarige evangeliste die in Pakistan duizenden mensen met haar boodschap bereikt. Zij wordt door moslimleiders gerespecteerd. Zij gaven haar een vredesprijs.

Marylin Hickey beschouwt het als haar opdracht om in moslimlanden bruggenbouwer te zijn. Ook in Pakistan heeft zij goede contacten. Zij wil daar verandering brengen. In de boodschap die zij brengt spreekt zij veel over verandering en genezing. Dat doet zij omdat de Pakistani volgens haar ‘honger hebben omdat zij in hun geloof wanhopig zijn.’

Zij vindt het ‘iets van God’ dat zij in moslimlanden geaccepteerd wordt. Jaren geleden begon zij dagelijks voor alle landen op de wereld te bidden. Zij kreeg toen warme gevoelens voor moslimlanden.

Bescherming
Zij houdt er niet van om aandacht te trekken. Zij wil graag als een eenvoudige, ongevaarlijke vrouw overkomen. Daardoor kan zij veel doen. Zij adverteert overigens wel groot. Zij heeft er alle vertrouwen in dat God haar beschermt. “Als Hij mij roept, moet Hij mij ook maar beschermen, en dat doet hij ook.” Op haar derde reis die zij naar Pakistan maakte hadden eenendertig zelfmoordterroristen een eed gezworen om haar te doden. “Dertien of veertien van hen zijn opgepakt. Ik was bang, dus moest ik wel op God vertrouwen.

Genezing
In bijeenkomsten spreekt zij veel over de genezing die Jezus geeft. Ze vertelt dat het niet belangrijk is of mensen hindoe, atheïst, moslim, etc., zijn, Er worden zieke mensen naar de diensten meegenomen. Er vindt genezing plaats. Ook komen er mensen tot geloof in Jezus.

Islam

De groot-imam van de Badshahi moskee in Lahore heeft veel waardering voor Marilyn. Hij schaamt zich er niet voor om met haar in het openbaar gezien te worden. “Zij brengt veel liefde mee voor de mensen in Pakistan. Ik vind haar bezoeken effectiever dan die van politici, die hun eigen programma’s en agenda’s meenemen.”

Vredesprijs
Aan het eind van de meest recente reis die Marilyn naar Pakistan maakte, werd er een interreligieuze conferentie gehouden die betaald werd door de groot-imam van Lahore. Als speciale gast ontving zij toen een vredesprijs. De boodschap die zij daarna voor de 400 aanwezige imams had, was dezelfde als altijd: “Pakistan zit in mijn hart en ik zal elke dag voor jullie bidden.” Dat is geen opgave, want zoals zij vaak zegt: “Ik houd van moslims en moslims houden van mij.”

Bron: CBSNews

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons