Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Overzicht christelijke evenementen zomer 2018

in Mediatips

De zomervakantie gaat voor veel mensen bijna beginnen! Wat is er deze zomer allemaal te doen in 'christelijk Nederland'? Welke festivals en evenementen kan je bezoeken? Hieronder wat tips.

New Wine Zomerconferentie (21 - 27 juli 2018)
Elk jaar organiseert New Wine Nederland in de zomervakantie de New Wine Zomerconferentie. In 2018 zal dat na jaren in de polder te hebben gebivakkeerd, voor het eerst zijn op Landgoed Velder in Liempde. Zo'n vijfduizend christenen - jong en oud - met verschillende kerkelijke achtergronden komen hier samen. Het verloop van de week kenmerkt zich door samenkomsten met Nederlandse en internationale sprekers (inclusief vertaling), een ruim aanbod aan te volgen seminars en een uitgebreid, apart programma voor kinderen, tieners en jongvolwassenen. 


De New Wine Zomerconferentie 2018 wordt gehouden van D.V. zaterdag 21 juli tot en met vrijdag 27 juli. 

Reveilweken Near East Ministries (21 juli - 10 augustus 2018)
Elk jaar organiseert de Near East Ministry de Reveilweken voor christenen uit Nederland en België. In de zomer zijn er drie grote Reveilweken waarvan twee plaatsvinden op het NEM-terrein en één op de Kroeze Danne in Delden. 

Het unieke van deze conferentie is dat ze allen eenzelfde thema hebben dat vanuit de bijbel praktisch wordt uitgewerkt in verbondenheid met Israël en de Joodse wortels ons Christelijk geloof. Daarnaast is er aandacht voor de persoon en het werk van de Heilige Geest.

Heb jij ook zin in zo’n week vol mooie ervaringen? Meld je dan aan! Meer informatie: NEM Nieuws.

Vrij Zijn Zomerweek (29 juli - 3 augustus 2018)
Faith is rising! Een conferentie voor het hele gezin. Voor alle leeftijden is er een programma vol sport, spel, actie, humor en ontmoeting. In aansprekende programma’s worden volwassenen, jongeren, tieners en kinderen meegenomen in een persoonlijke zoektocht naar de Heilige Geest. Iedereen wordt uitgedaagd radicale keuzes te maken met God en Jezus te volgen op alle terreinen van zijn leven.

Meer informatie op de website van Vrij Zijn.

OpenSkies Worshipfestival (17 - 19 augustus 2018)
OpenSkies is een driedaags aanbiddings-festival in Nederland met een sterke focus op profetische, geestvervulde aanbidding – zonder beperkingen. De organisatie schrijft: "Wij geven graag alle ruimte voor een ontmoeting met God zoals Hij dit verlangt. Hiertoe hebben we een plek waar mensen zich even kunnen terugtrekken van de stress en druk van het leven, om samen te komen in Zijn aanwezigheid en om te beseffen wat het is om Zijn rust te ontvangen".

Het OpenSkies Festival vindt drie dagen lang plaats; van vrijdag 17 augustus t/m zondag 19 augustus.

Graceland Festival (16 - 19 augustus)
Het Graceland Festival staat in het teken van prikkelende praters, intieme muzieksets, rustgevende meditatie en kleine kunst. Laat het festival je inspireren tot een liefdevol samenkomen van diversiteit. Het festival vindt dit jaar plaats op het prachtige glooiende terrein de Paasheuvel in Vierhouten. Het terrein zal worden omgetoverd tot vrijplaats voor mensen die behoefte hebben aan verdieping en ontspanning.

Het programma is gebaseerd op drie levensvragen: Hoe ga je om met jezelf? Hoe verhoud jij je tot de samenleving? En, welke rol speelt geloof in jouw leven? Het Christendom zien we als inspiratiebron voor creativiteit en de manier van omgaan met de wereld. De ontmoeting – ongeacht levensvisie, levenservaring en religie – is waardevol.

Het festival is van 16 augustus t/m 19 augustus. 

Heb jij tips voor evenementen en/of festivals? Mail de redactie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons