Optreden rapper 'Jebroer' in Ouddorp geannuleerd

"Kind van de duivel' stuit opnieuw op weerstand

in Christelijk Nieuws

Het optreden van 'Jebroer' in discotheek De Kreek op 19 juli in Ouddorp gaat niet door. Dat maakt de rapper donderdagochtend bekend op Facebook. Volgens hem is de eigenaar van de disco gezwicht onder de kritiek van onder meer de SGP en de kerkenraad.

Rapper 'Jebroer' heeft onder meer de nummers 'Ik ben een kind van de duivel' en 'Engeltje' gemaakt waarin hij rapt over drank, drugs en zelfdoding.

De aankondiging van het optreden van Jebroer zorgde voor de tweede keer in een paar maanden tijd voor ophef. De SGP op Goeree-Overflakkee was al fel tegen het optreden, maar ook kerken, scholen en de dorpsraad van Ouddorp uitten kritiek. In een brief aan de discotheek schreven zij: 'Onlangs is het nummer "Ik ben een kind van de duivel" uitgekomen. In de teksten en de bijbehorende clip wordt God, Jezus en het christelijk geloof bespottelijk gemaakt. De teksten gaan ons door merg en been. Een samenleving waarin respectloos met christenen of wie dan ook wordt omgegaan, willen wij niet. Wij hopen u dringend op de gemaakte afspraak met JeBroer af te zeggen."

De rapper schrijft na de annulering van zijn optreden op Facebook: "Helaas moet ik jullie melden dat er opnieuw een optreden van mij is geannuleerd, het gaat om het optreden in Discotheek de Kreek op 19 juli in Ouddorp. Het begon met een brief door SGP Raadslid Herweijer aan de gemeente en aan de discotheek om het optreden af te lasten. De brief werd ondertekend door de kerken op het eiland, scholen, de ondernemingsvereniging en de dorpsraad."

Eerder werd om dezelfde reden een optreden in Hardinxveld-Giessendam van Jebroer geannuleerd. In Vriezenveen werd er ook geprotesteerd door voorgangers en ouderlingen tegen de teksten van de rapper.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons