Netanyahu: 'Evangelische christenen zijn onze beste vrienden'

in Christelijk Nieuws

Afgelopen maandag sprak Benjamin Netanyahu de jaarlijkse vergadering toe van Christian United for Israel. Hij beschreef evangelische christenen als hun beste vrienden en onderstreepte gemeenschappelijke waarden die zij met Israël delen.

“Wanneer ik zeg dat we geen betere vrienden hebben dan christelijke aanhangers van Israël, dan realiseer ik mij dat jullie altijd naast ons hebben gestaan. Jullie staan naast ons omdat wij een gemeenschappelijk basis van vrijheid hebben, die duizenden jaren oud is', zo hield Natanyahu zijn gehoor via een videoverbinding voor.

Hij vertelde hun dat Amerika geen betere vriend heeft dan Israël en dat Israël geen betere vrienden in Amerika heeft dan evangelische christenen. Netanyahu voegde eraan toe dat Amerika en Israël beide in een grote strijd verwikkeld zijn: een strijd van beschavingen en van een vrije samenlevingen tegen de krachten van de militante islam. Volgens hem willen de volgelingen daarvan het Midden-Oosten overwinnen, de staat Israël vernietigen om vervolgens de wereld te overwinnen.

Godsdienstvrijheid
Hij onderstreepte dat Israël het bolwerk van vrijheid is in het hart van het Midden-Oosten: ‘Israël vertegenwoordigt wat jullie vertegenwoordigen, in de meest gevaarlijke en gewelddadige regio in het Midden-Oosten. Wij vormen één samenleving en hebben één regering en één leger dat jullie en onze waarden veiligstelt. In het Midden-Oosten is alleen in Israël godsdienstvrijheid gegarandeerd. Hier gedijen christelijke gemeenschappen, groeien ze en hebben zij een toekomst.'

Ambassades
Netanyahu deelde verder zijn opvatting dat internationale ambassades van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatst zouden moeten worden: ‘Tel Aviv is een prachtige stad, maar het is niet Jeruzalem. Omdat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is, zouden ambassades daar gevestigd moeten zijn.’

Bron: The Times of Israel
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons