Meditatie | Leven in relatie met God is een goed leven

Welk antwoord geeft de Bijbel op vragen van Hans Hillen?

in Geloven

De vroegere Minister van Defensie, Hans Hillen, heeft een boek geschreven waarin hij zegt dat de samenleving die God vergeet een groot risico loopt. Hij pleit voor een algemeen gedeeld normbesef. Een profeet uit de Bijbel geeft daar richting aan.

In zijn boek ‘God vergeten’ wijst Hillen op het gevaar dat we het vrije leven dreigen te verliezen wanneer we God vergeten. Met het vervagen van God neemt volgens hem de regelgeving toe. Om dit te voorkomen is het nodig dat er een algemeen gedeeld normbesef komt.

De profeet Micha zag ook wat er gebeurde toen God in de tijd waarin Micha leefde werd vergeten. De samenleving werd daar een stuk slechter door. Hij hield zijn tijdgenoten kernachtig voor hoe het leven beter zou worden.

In zijn overdenking verduidelijkt Ds. Gerard Kansen wat Micha bedoelde en wat daar de betekenis van is. Ook laat hij zien wat wij aan de opmerkingen van Micha hebben. Deze meditatie is te beluisteren op de site van Groot Nieuws.

Ds. Kansen is wijkpredikant van de Diependaalse Kerk (PKN) in Hilversum en is pionier bij Vitamine G

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons