Meditatie | Durf te vertrouwen

‘God stuurt je nooit met een kluitje in het riet.’

in Geloven

Lange tijd hebben Abraham en Sara het niet gemakkelijk gehad. Zij waren kinderloos. God beloofde hun verschillende keren een groot nageslacht. Dat vroeg groot vertrouwen.

God nam Abraham mee naar buiten en vroeg hem de sterren aan de hemel te tellen. Het volk dat uit hem zou voortkomen zou even talrijk zijn. Het leek er alleen niet van te komen. Abraham moest de keuze maken om God op zijn woord te geloven.

Vertrouwen. Hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat je met teleurstellingen blijft rondlopen? Herman Haan spreekt daarover in de meditatie die hij voor Groot Nieuws maakte. Zijn overdenking beluister je hier.

Herman Haan is redacteur/televisiemaker en voorganger.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons