Iraanse hongerstaker Naderi op borgtocht vrij

Meer dan 100 christenen zitten nog vanwege hun geloof gevangen

in Christelijk Nieuws

Amin Afshar Naderi werd op 25 juli na een hongerstaking van 21 dagen op borgtocht vrijgelaten. Onlangs werd hij veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Er zijn grote zorgen over zijn gezondheid.

Om zijn borgtocht te regelen, betaalde Naderi met het overhandigen van eigendomspapieren een bedrag van 80.000 Amerikaanse dollars (ruim € 68.000). Zijn gezondheid is slecht. Mansour Borji van mensenrechtenorganisatie Article 18 zegt: “Ik ben erg bezorgd over de gezondheid en het welzijn van Amin, maar ook over dat van Hadi Asgari die ook al een jaar gevangen heeft gezeten.”

Gebed blijft nodig voor Naderi, ook buiten de gevangenis. Hij heeft hoger beroep ingediend, maar zijn straf van vijftien jaar kan nog steeds zijn toekomst zijn.

Christengevangene Ebrahim Firouzi (30) is op 17 juli in hongerstaking gegaan als protest tegen de Iraanse overheid. Hij volgde hiermee het voorbeeld van Naderi, die eerder deze maand een brief schreef en in hongerstaking ging.

In 2016 werd een recordaantal van 193 christenen gearresteerd. Momenteel zitten meer dan honderd christenen gevangen om hun geloof en hun getuigenis van het evangelie.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons