Hilversumse kerk wordt trampolinepark

Omwonenden zijn boos

in Christelijk Nieuws

Vorige week heeft de gemeente Hilversums ermee ingestemd dat er een trampolinepark komt in een monumentale kerk die al een aantal jaren leegstaat. Wijkbewoners zijn het niet met deze herbestemming eens.

Toen de kerk in 2010 gesloopt dreigde te worden, werd het gebouw opgekocht door BOEi. Deze organisatie restaureert Nederlandse monumenten en geeft er een nieuwe bestemming aan. Na de aankoop werd de kerk voor miljoenen euro’s grondig gerestaureerd.

Een nieuwe bestemming werd er inderdaad gevonden. Flight Deck 53 ontwikkelde plannen om een trampolinepark in dit kerkgebouw te vestigen en mag deze nu realiseren. Het trampolinepark wil zich vooral op kinderen en tieners richten. In de kerk zal ook een horecavoorziening komen.

De verantwoordelijke Hilversumse wethouder is voorstander van het trampolinepark omdat zoiets nog niet in Hilversum gevestigd is.

Verzet
Buurtbewoners en de Vrienden van de Clemenskerk zijn het niet eens met de nieuwe bestemming van de kerk. Zij vrezen overlast van het trampolinepark en zijn van mening dat zo’n voorziening niet in een woonwijk thuishoort. Zij hadden liever gezien dat de nieuwe bestemming meer tegemoet zou komen aan de behoeften van de buurt, zoals een goede ontmoetingsplaats voor ouderen.

Ondanks de bezwaren uit de wijk heeft de gemeente Hilversum de benodigde vergunning verleend. Wijkbewoners hebben hier boos op gereageerd en blijven zich strijdbaar opstellen: zij willen het er niet bij laten zitten.

Beeld: BOEi, Jan van Dalen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons