‘God in ons midden’ thema Zomerconferentie New Wine 2017

Hoofdspreker: Vineyard-leider Derek Morphew

De charismatische vernieuwingsbeweging New Wine heeft het programma van de jaarlijkse Zomerconferentie bekendgemaakt, die van 22 tot en met 28 juli plaatsvindt op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. Het thema is ‘God in ons midden’. Hoofdspreker is Derek Morphew, een van de belangrijke leiders binnen de Vineyard-beweging. Er hebben zich al vijfduizend kampeerders aangemeld.

“In de kerk gaat het niet om een Jezus die 2000 jaar geleden op aarde rondliep en op Wiens terugkeer we nu wachten, waarbij we het in de tussentijd vooral moeten doen met een boek en min of meer lijdzaam afwachten," zegt de organisatie over het thema. "In de kerk gaat het om de levende Heer in ons midden, Die nog altijd spreekt, werkt, geneest en herstelt!”

De grote doorbraak
Hoofdspreker Derek Morphew (theoloog, leraar en oprichter van Vinyard Bible Institute) is een van de belangrijke leiders binnen de Vineyard-beweging. Hij schreef het boek De grote doorbraak, over het Koninkrijk van God. Morphew verzorgt de ochtendlezingen in het volwassenenprogramma, en zal daarnaast diverse seminars geven. Andere sprekers en seminar-leiders zijn onder meer Wilkin van de Kamp en voormalig EO-presentator Menno Helmus. Een van de workshops draait specifiek om ‘Gods stem verstaan met kids’.

Tekenen en wonderen
“Jezus verkondigt het Koninkrijk met tekenen en wonderen. Wij geloven dat het op dit moment ook kan en dat het onze opdracht is om het Koninkrijk te verkondigen, niet alleen met het woord, maar ook met tekenen en wonderen,” zei conferentiemanager Cock van der Brugge vandaag op Groot Nieuws Radio. “Dat kan alleen als God daarbij is. Wij kunnen niet genezen, alleen God kan genezen. Dat kan alleen door de kracht van de Heilige Geest, als we volledig beseffen dat God in ons midden is."

Nieuw tijdschrift
Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw tijdschrift dat tijdens de conferentie ten doop wordt gehouden: 'Proef', een magazine over New Wine en het Koninkrijk van God. Onder anderen theoloog en voormalig kerkplanter Ronald Westerbeek was hier nauw bij betrokken. Op zijn blog schreef hij een achtergrondverhaal over de vraag waar New Wine voor staat, en wat haar visie en kerndoelen zijn.

Voorposten van Gods Koninkrijk
"Natuurlijk: we zijn een charismatische vernieuwingsbeweging, maar wat betekent dit?" schrijft Westerbeek. "Afgelopen jaar hebben we als bestuur en staf veel tijd genomen om naar God te luisteren, vanuit het besef dat we aan het begin staan van een nieuw seizoen waarin Hij nieuwe dingen wil doen. Vanuit het verlangen om mee te bewegen met wat God aan het doen is in de kerken, richten we ons meer dan ooit op plaatselijke kerken als voorposten van Gods Koninkrijk, in de kracht van de Heilige Geest."

Volledig programma
De New Wine Zomerconferentie trekt jaarlijks zo’n vijfduizend christenen – jong en oud – uit diverse kerken. Er zijn aparte programma’s voor kinderen, tieners en jongvolwassenen. Je kunt het volledige programma van de New Wine Zomerconferentie 2017 hier downloaden als pdf. Er is ook officiële Facebookpagina actief. 

Tekst: Gert-Jan Schaap

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons