Afrikaanse jongens vallen Duitser aan vanwege kruisje

Daders zijn jonger dan 15 jaar

in Christelijk Nieuws

Vrijdagmorgen is een 39-jarige Duitser in Berlijn door drie Noord-Afrikaanse jongens aangevallen omdat hij een ketting met een kruisje droeg.

In gebroken Duits vroegen de jongens aan de man waar hij mee bezig was en wezen daarbij op het kruisje dat het slachtoffer droeg. Een van de jongens, sloeg hem met de vuist in zijn gezicht en maakte hem uit voor "vuile flikker”. Het slachtoffer heeft hier geen verwondingen aan overgehouden. De daders, die tussen de twaalf en veertien jaar oud zijn, hebben volgens hem waarschijnlijk een Noord-Afrikaanse afkomst.

Geweld tegen christenen
In Duitsland komt geweld tegen christenen vaker voor. Eind mei werd een homoseksuele man die een kruisje droeg door een groep aangevallen. Na eerst door een aantal mannen, vrouwen en kinderen uitgescholden te zijn, werd hij daarna door verschillende mannen geschopt en geslagen.

In mei werd een Afghaanse christen in Prien am Chiemsee voor de ogen van zijn eigen kinderen neergestoken. De Afghaan heeft het niet overleefd.

Registratie
In Duitsland bestaat er geen aparte registratie van aanvallen op christenen die vanwege hun geloofsovertuiging plaats vinden. Men gaat ervan uit dat dit geweld zich met name richt op mensen die zich vanuit de islam tot het christendom hebben bekeerd, zoals vluchtelingen die in AZC’s verblijven.  

Bron: Welt

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons