Van der Staaij: 'Doe massaal aangifte tegen Jodenhaat'

SGP steunt oproep tot aangifte tegen Haags gemeenteraadslid

in Christelijk Nieuws

SGP-fractieleider Kees van der Staaij steunt de oproep van journalist en columnist Bart Schut om massaal aangifte te doen tegen de racistische uitspraken van Abdou Khoulani. Het Haags gemeenteraadslid noemde Israëlische scholieren die onlangs bij Van der Staaij op bezoek kwamen “zionistische terroristen” en “toekomstige kindermoordenaars en bezetters”.

Abdou Khoulani staat nog altijd achter zijn uitspraken die hij deed op Facebook. Reden voor Bart Schut van het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW) om een oproep tot massale aangifte te doen. Hij vergelijkt de zaak met Geert Wilders, die naar aanleiding van veel aangiftes op zijn ‘minder, minder’-uitspraak vervolgd en veroordeeld werd.

Vreedzame samenleving
SGP-fractieleider Kees van der Staaij ondersteunt “absoluut de oproep massaal aangifte te doen”. Hij zegt tegen het NIW: “Het gaat nota bene om een groep jongeren die een positieve bijdrage aan een vreedzame samenleving willen leveren. Het is belangrijk dat juist een politiek verantwoordelijke niet alleen wordt aangesproken in de gemeenteraad, maar ook door Justitie.”

Roeptoeter
Khoulani is niet onder de indruk van Van der Staaij: “De roeptoeter van het zionisme in de Tweede Kamer, de heer Van der Staaij, speelt schaamteloos de antisemitische kaart. Hypocriet tot op het bot, deze islamofobe christen-zionist.” Zelf vindt hij niet dat zijn uitspraken spreken van Jodenhaat. “Daar is geen sprake van. Ik heb gewoon kritiek op de terreurstaat Israël. Dat heeft niets met Jodenhaat of antisemitisme te maken."

Haatzaaien
De voorzitter van de SGP-jongeren gaf al gehoor aan de oproep en deed aangifte. Het CIDI organiseerde een demonstratie bij de gemeenteraad. Ron van der Wieken, voorzitter van het Centraal Joods Overleg, steunt de oproep van Bert Schut eveneens. “Het lijkt mij een duidelijk geval van haatzaaien en groepsbelediging. De veroordeling van Geert Wilders na de ‘minder minder’-affaire zou hier precedentwerking moeten hebben.”

Bron: Nieuw Israëlitisch Weekblad
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons