Pinkstergemeente boos op 'voetbalziener' Troost

Voorganger distantieert zich van 'voetbalconsulent'

in Christelijk Nieuws

Voorganger Richard Kelly van de Maranathakerk in Eindhoven is boos op de ‘ziener’ Troost. Afgelopen dagen kwam Troost in de media omdat hij PSV kampioen zou hebben gemaakt door het 'herprogrammeren van energiestromen'. Dat deed hij in het gebouw van de kerk. “De heer Troost heeft onze kerk genoemd, maar wij distantiëren ons hiervan.”

In verschillende media verscheen afgelopen week het nieuws dat voetbalgoeroe John Troost geld van PSV kreeg voor het binnenhalen van het kampioenschap vorig jaar. Zelf zegt hij dat hij dit deed door in de Maranathakerk de spelers van de Graafschap te beïnvloeden zodat “hun ziel met hun lichaam verbonden was” en ze “tot buitengewone prestaties in staat waren.” Door te schudden met zijn lichaam kon Troost "de energiestromen herprogrammeren". 

Boos
Voorganger Richard Kelly is boos dat Troost zijn kerk genoemd heeft. “Veel mensen denken daardoor dat wij iets te maken hebben met dit verhaal of dit op enigerlei wijze willen faciliteren. Integendeel, zou ik willen zeggen. Wij distantiëren ons hiervan en het druist ook volledig in tegen waar we voor staan en wat we geloven” zegt Kelly tegen het Eindhovens Dagblad.

Opnames
Troost zou ook in de Maranathakerk opnames hebben gemaakt. “Onbeschoft”, vindt Kelly, “We willen hem de toegang niet ontzeggen, maar voordat de heer Troost hier de volgende keer komt, willen we eerst een gesprek met hem hierover hebben.” Troost zelf zegt dat hij gewoon toestemming had om de opnames te maken. Hij vindt niet dat hij de suggestie heeft gewekt dat de Maranathakerk zijn diensten faciliteert. “Ik bezoek verschillende kerken”.

Op de foto: Richard Kelly

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons