Pinksteractie als stimulans voor zendelingen

'Bemoedig een zendeling!'

in Christelijk Nieuws

Zendelingen kunnen hun werk niet doen zonder een achterban die met hen meeleeft. Pinksteren, het moment waarop de zendingsbeweging ontstond, is de tijd om zendelingen een hart onder de riem te steken.

Op de eerste Pinksterdag kwam de christelijke zendelingsbeweging tot leven. Toen de heilige Geest werd uitgestort, hoorden mensen die uit verschillende landen kwamen voor het eerst waarom Jezus Christus naar de aarde gekomen is. Duizenden mensen kwamen rond die tijd tot geloof, waarna de christelijke kerk ontstond.

Nog steeds trekken mensen er als zendeling op uit om anderen over Jezus Christus te vertellen. Deze zendelingen hebben soms met moeilijke omstandigheden te maken, waar zij niet of nauwelijks over schrijven. Een eenvoudige bemoediging kan veel betekenen.

Wat kun je doen om een zendeling een hart onder de riem te steken?

  • Bid voor zendelingen en laat hen weten dat je voor hen bidt.
  • Stuur een kaart, een mailtje, een app, een e-card of een Facebookbericht.
  • Deel een link van een opbouwende preek
  • Stuur stroopwafels, hagelslag en kaas! Iedere zendeling heeft wel iets wat hij of zij heel erg mist van het Nederlandse eten. Zorg er wel voor dat de zendeling geen invoerrechten hoeft te betalen!
  • Reageer meelevend op de inhoud van de laatste nieuwsbrief of blog
  • Let op: sommige zendelingen werken in landen waar evangelisatie streng verboden is! Check dat voordat je iets opstuurt en zorg dat je ze niet in problemen brengt met een expliciete christelijke aanmoediging.

Wat een bemoediging doet…

“Wij wonen nu ruim twee jaar in Niger. Een aantal keer zijn we verrast door een pakketje of post dat aankwam. Het meest bemoedigend zijn berichten van iemand uit ons thuisfrontteam. Zij neemt vaak de tijd om ons te appen met bemoedigende woorden en Bijbelteksten. Ze vraagt door, leeft zich in en onthoudt de namen van mensen met wie wij hier wat opbouwen. Ze vraagt zelfs weken later hoe een situatie is afgelopen. Willienke en ik ervaren dat als een enorme betrokkenheid.”
Matthijs Westerkamp (CAMA)

“Het is altijd fijn als mensen in Nederland met je meeleven en dit ook aan je laten weten door bv. een mailtje te sturen. Ook is het plezierig als mensen iets over zichzelf en hun gezin vertellen in een mail. Dan weet je als je met verlof in Nederland komt al hoe of het gaat en blijf je je betrokken bij hen voelen.
En natuurlijk is het ook heel belangrijk dat mensen trouw voor je bidden en dit ook laten weten. Dan weet je aan wie je gebedsonderwerpen door kan geven. Wij weten bijvoorbeeld, dat een vrouw uit de kerk altijd trouw voor ons bidt en dat ze een groepje vrienden heeft waaraan ze onze gebedspunten doorgeeft. Dit vinden we heel belangrijk, want we weten dat God getrouw is en Hij roept ons op om gezamenlijk te bidden ("‘dat waar twee of drie iets begeren in Mijn naam.........;).”
Joke van Ingen, zendelinge in Burkina_Faso

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons