Netflix maakt serie over tienerjaren Jezus

Joodse producer sluit terrorismeverzekering af

in Mediatips

Televisiemaker Jenji Kohan gaat een nieuwe controversiële serie voor Netflix maken. De serie wordt gebaseerd op “The Wonder Years” en focust zich op Jezus in zijn tienerjaren. Kohan heeft al een terrorismeverzekering afgesloten omdat sommige mensen “er al nerveus van worden”.

Jenji Kohan, die ook de prijswinnende serie Orange is the New Black maakt voor Netflix, vertelt over de nieuwe serie in een tafelgesprek bij The Hollywood Reporter. Ze vertelt ze dat ze een verzekering tegen terrorisme heeft afgesloten. “Er zijn altijd gekken”, zegt ze. “En in een nieuwe serie over de tienerjaren van Jezus gaan we een aantal grenzen over. Een aantal mensen doet daar al vreemd over.”

Sitcom
Meer informatie over de serie geeft ze niet, alleen dat de serie gebaseerd is op de sitcom The Wonder Years uit de jaren negentig. In die serie kijkt het volwassen karakter Kevin Arnold terug op zijn jaren als tiener. In de nieuwe serie staan de tienerjaren van Jezus centraal.

Joods
Kohan, zelf joods, is getrouwd met Christopher Nixon. Hij bekeerde zich laatst ook tot het jodendom. Samen geven ze hun drie kinderen een joodse opvoeding. Ze vieren joodse feestdagen en bezoeken de synagoge. In hoeverre Kohans joodse geloof invloed heeft op de serie is onbekend.

Beeld: Unsplash/Kapernaüm in Israël

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons