Gebedsdienst Bunschoten in teken van overlijden Savannah

"De grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden"

in Christelijk Nieuws

In de gereformeerde Zuiderkerk in Bunschoten-Spakenburg is vandaag op Tweede Pinksterdag stilgestaan bij de dood van het 14-jarige meisje Savannah. Donderdag was ze door haar familie opgegeven als vermist, gisteren werd haar lichaam gevonden in een sloot bij een industrieterrein in Bunschoten. Inmiddels is een jongen van 16 uit de gemeente Den Bosch opgepakt als verdachte in deze zaak.

Voorganger Dhr. D. Muurling leidde deze speciale gebedsdienst. “Deze dienst op Tweede Pinksterdag is anders dan gepland. Daar waar we eigenlijk uitgebreid wilden nadenken over de komst van de Heilige Geest, zal deze dienst in het teken staan van gebed. Gisteravond laat hoorden dat het lichaam dat gevonden is toch van Savannah is. De grootste nachtmerrie is waar geworden. Waar kan je beter zijn dan in het huis van de Heer om met je verdriet, je vragen, met je zorgen en je moeiten bij Hem te komen?
Dhr. Muurling heette ook de klasgenoten van Savannah speciaal welkom: "Welkom aan alle klasgenoten. Raar om zo bij elkaar te komen op deze manier. Toch stoer dat jullie er zijn. Gisteren waren jullie in de kerk om te bidden en nu weer. Goed om elkaar op te zoeken en het verdriet te delen. Gebed zal deze dienst grotere aandacht krijgen.” 

In de preek uitte de voorganger zijn onbegrip. "Ik heb het antwoord ook niet. Ik sta hier ook maar wat te worstelen met woorden", zei hij. "Maar alleen met Hem kunnen we hier doorheen komen. Met de kracht van de Heilige Geest."
"We kunnen de boodschap van Pinksteren gebruiken deze dag. Als er ergens troost nodig is, dan is dat hier", zei de voorganger, voorafgaand aan de dienst, in het NOS Radio 1 Journaal.

De familie van Savannah, die lid is van deze gemeente, was niet bij de dienst. Wel waren er klasgenoten van het meisje. "We delen met elkaar het verdriet van het dorp en vooral van de familie", zegt hij. "Er is een groot gevoel van gemeenschapszin."

Bron: Gkbs.nl / NOS.nl
Beeld: Vlaggen halfstok in Bunschoten / ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons