Dominees geschokt door hit "Kind van de duivel"

'Tekst gaat door merg en been'

in Christelijk Nieuws

Binnen de Hervormde Gemeente in Vriezenveen is ophef ontstaan over een nummer van de Nederlands rapper 'Jebroer'. De tekst van zijn nummer 'Kind van de Duivel' gaat dominees en jeugdouderlingen in de gemeente Twenterand 'door merg en been.'

In een brief, die is ondertekend door dertien dominees en jeugdouderlingen, waarschuwt de Hervormde Gemeente ouders en kinderen. "Dit is - in negatieve zin - veel meer dan slechts een liedje", stelt Koerssen, die het initiatief voor de brief heeft genomen. 

Verder schrijft Koerssen in de brief aan de ouders: “Ook het gebruik van drank en drugs wordt heel normaal gevonden in dit lied. Deze brief is niet bedoeld om u te vragen uw kind van alles te verbieden. Of weg te blijven uit de wereld waarin we leven. Want verbieden kan leien tot opstandigheid en juist tegenovergesteld gedrag. Maar deze brief schrijven we u wel om u te vragen met uw kind over deze tekst te spreken. Om een stuk bewustwording te creëren. De tekst van het lied, gebracht door een artiest met de naam 'Jebroer' als soort tegenhanger van Jezus, zaait veel verderf. Het brengt veel verkeerde gedachten en zet aan tot verkeerd handelen".

Jebroer is de artiestennaam van Tim Kimman. De uit Leiden afkomstige rapper heeft momenteel een hit met het nummer Kind van de Duivel. Een stuk uit het nummer: 'Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis.' En ook: 'Gooi drank en drugs over mijn kist.'

Eerder maakten christenen al een eigen versie van dit lied, getiteld 'Volgeling van Jezus'. "Ik ben een volgeling van Jezus", rapt Jebroeder. "Leven zoals elke dag hier voor Jezus is." Filmpjessite Dumpert pikte het nummer op, waar het veel werd bekeken. Ook op Youtube werd het filmpje in vier dagen al 15.000 keer afgespeeld.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons