Zendingsorganisatie GlobalRize opent nieuw pand in Oldebroek

“Zending is meewaaien met de Geest”

in Geloven

“Het zijn gouden tijden voor de zending.” Dit werd zaterdag gezegd tijdens de opening van het kantoor van zendingsorganisatie GlobalRize in Oldebroek (Ov). GlobalRize richt zich op het verspreiden van het evangelie via het internet.

“Internet biedt ongekende mogelijkheden om het evangelie te verspreiden”, vertelt oprichter dr. Marten Visser. Hij begon ooit met 140 tekens op Twitter om de boodschap van Jezus te verkondigen. “Het is echt een zegening van de digitale snelweg, omdat er drempels wegvallen. De blijde boodschap komt op deze manier ook terecht bij mensen in gesloten moslimlanden. 99 procent van alle bewoners uit bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten heeft internet. Zij komen zo ook in aanraking met het evangelie.”
Het werk van GlobalRize stopt niet bij het bekend maken van het evangelie aan de internetgebruikers. Ook nadat iemand tot bekering gekomen is, zorgt de zendingsorganisatie voor een lokale kerk waar de bekeerling terecht kan.

Niet allemaal tegelijk


“Zending is meewaaien met de Geest” zei CU-fractievoorzitter Gert-Jan Segers tijdens de opening.
Segers die zelf zendeling is geweest in Egypte, opende samen met burgemeester Hoogendoorn (ChristenUnie) van Oldebroek het pand van GlobalRize. Na de plechtigheid mochten belangstellenden het nieuwe kantoor bezichtigen. Ze moesten wel op hun beurt wachten omdat het pand te klein was om iedereen tegelijkertijd binnen te laten.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons