Trump bidt bij Klaagmuur in Jeruzalem

Eerste zittende Amerikaanse president bij Klaagmuur

in Geloven

Donald Trump heeft als de eerste zittende Amerikaanse president een bezoek gebracht aan de Klaagmuur in Jeruzalem. Met een zwarte keppeltje op drukte hij gedurende 30 seconden zijn hand tegen de muur. Daarna stopte hij een gebedsbriefje in een spleet van de muur.

Melania Trump en dochter Ivanka bezochten de plek bij de muur waar vrouwen mogen bidden. De Klaagmuur in de oude stad van Jeruzalem is een omstreden gebied, dat zowel voor moslims als joden belangrijk is. Trump is de eerste zittende Amerikaanse president die de plek bezoekt. Hij is momenteel op staatsbezoek in Israël.

Dochter Ivanka bekeerde zich tot het jodendom vlak voordat ze trouwde met Jared Kushner in 2009. Het echtpaar heeft drie kinderen. De jongste, Theodore, is onlangs volgens de joodse traditie besneden. Ivanka Trump vertelde vorig jaar in 'Vogue' dat haar gezin zich aan de koosjere voedingsregels houdt en de sabbat naleeft. “We leven vrij orthodox ja”, vertelde ze. Kushner zelf voegde er nog aan toe dat zijn vrouw geregeld zelf het avondmaal voorafgaand aan de sabbat maakt.

Bron: RTLnieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons