Succesvolle start 'Red Ahok'-petitie

Duizenden handtekeningen stromen binnen

in Christelijk Nieuws

Binnen 24 uur tekenden ruim 9000 mensen de petitie ‘Red Ahok’. De mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign en de ChristenUnie startten afgelopen zaterdag de petitie om de christelijke gouverneur vrij te krijgen.

Met de petitie willen de initiatiefnemers bij de president van Indonesië erop aandringen de christelijke politicus onmiddellijk vrij te laten. Basuki ‘Ahok’ Tjahaja Purnama werd op 9 mei tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens godslastering. Hij vertelde dat moslims ook op niet-moslims mogen stemmen en verwees daarbij naar de Koran. Tegenstanders vonden dat godslasterlijk.

Radicale islam
Afgelopen zaterdag startten Joël Voordewind en (ChristenUnie) en Peter Bronsveld (Jubilee Campaign) de petitie tijdens het partijcongres van de ChristenUnie. Ze zijn van mening dat de veroordeling van Ahok een grove schending is van het recht op godsdienstvrijheid en meningsuiting. “In het grootste moslimland ter wereld lijkt dit een overwinning van de radicale islam”, aldus Joël Voordewind.

Oproep
Eerder deed de Tweede Kamer op initiatief van de ChristenUnie al een oproep aan minister Koenders om de vrijlating van Ahok te bepleiten. Dat signaal werd door Koenders goed opgepakt. De verzamelde handtekeningen zullen worden aangeboden bij de ambassadeur van Indonesië. Naast de ChristenUnie en de Jubilee Campaign is de SGP partner van de petitie.

Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons