Slachtoffer nodigt inbreker uit voor Youth-event

"Ik hoop dat de dader op mijn uitnodiging in gaat"

in Geloven

Elbert-Jan van Os werd onaangenaam verrast dit weekend. Op Facebook schrijft hij: "Vannacht is er ingebroken in mijn Scirocco. Hierbij een oproep voor de dader(s)". Het is echter geen oproep met het doel om de dader(s) te straffen. Elbert-Jan heeft een heel andere boodschap voor hen.

Zijn boodschap is duidelijk. In een video, gericht aan de dader zegt hij: "Ik heb twee mededelingen voor je. Eén is dat God van je houdt en een plan met je leven heeft. En twee: als mijn auto gemaakt is dan hebben we op 18 juni een Connect-event,  in Wijk bij Duurstede. Ik wil je hiervoor uitnodigen, en na afloop gaan we iets eten bij de MacDonalds. Ik trakteer. Het is jammer wat er gebeurd is, maar het gaat helemaal goed komen."Hij vervolgt: "Ik geloof dat er een God is die vergeeft en je hebt waarschijnlijk een foutje gemaakt, maar dat maakt helemaal niet uit. Ik zie je graag op 18 juni bij Connect."

Elbert-Jan: "De dader heeft zich helaas nog niet gemeld. Maar ik hoop dat hij of zij op mijn uitnodiging in zal gaan en tijdens de Connect-avond een ontmoeting met Jezus zal hebben. Jezus heeft mijn leven veranderd, en ik geloof dat Hij dat ook bij anderen kan doen."

De opmerkelijke oproep van Elbert-Jan is al bijna 400 keer gedeeld. Elbert-Jan: "Ik ben dankbaar voor de reacties en de mensen die het hebben gedeeld. Mooi om te zien dat zowel mensen die een kerkelijke achtergrond hebben als mensen die dit niet hebben dit bericht delen. Maar het mooiste is dat er woorden van leven en liefde worden gesproken. Dát is waar mensen diep van binnen naar verlangen. Ik ben geen haar beter dan de daders, want ik faal dagelijks ook. God faalt nooit en staat altijd voor ons klaar. Dat is kracht van het Evangelie."

Tekst: Miriam Duijf

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons