SGP vervangt "suggestieve" poster na kritiek

"We wilden niet confronteren"

in Christelijk Nieuws

"Het was niet onze bedoeling om moslims op een bepaalde manier weg te zetten", zegt voorzitter Tom de Nooijer van de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek. Hij reageert op de vele kritiek op de poster, die een politieke avond over de islam aankondigt met de afbeelding van een bom. "Commotie was niet de bedoeling, daarom presenteren we vanavond een nieuwe poster."

De poster met bom en tekstballon zorgde voor veel ophef. Twitteraars reageerden: “Verschrikkelijk suggestief” en “Dit is ongeveer hetzelfde als een poster met seksueel misbruik met de vraag of het christendom onze kinderen bedreigt.” Tom de Nooijer reageert: "Omdat we zien wat dit losmaakt passen we de poster aan. Het is niet onze bedoeling geweest om te confronteren."

Emoties
De poster maakte veel emoties los, er werden ook vergelijkingen met de NSB gemaakt. "Die kritiek begrijp ik niet. Ik betreur die reacties", aldus De Nooijer. "We willen een open avond houden, iedereen is welkom. Onze stelling: 'Is de islam een bedreiging voor Nederland' blijft wel gehandhaafd. Er is een verschil tussen het gesprek over moslims of over een godsdienst, wij hebben het over dat laatste."   

Tekst: Jonathan Bergmann

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons