Opperrabbijn en PKN-scriba samen naar herdenking

Gebaar is teken van onderlinge verbondenheid

in Christelijk Nieuws

Scriba René de Reuver en opperrabbijn Binyomin Jacobs staan vanavond schouder aan schouder bij de Nationale Dodenherdenking. René de Reuver van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) doet dit op de uitnodiging van opperrabbijn Jacobs. Op deze manier tonen zij de onderlinge verbondenheid tussen de Protestantse Kerk en de Joodse gemeenschap.

Tijdens een kennismakingsgesprek vorige week maandag zei Jacobs dat hij de indruk had dat de betrokkenheid van de PKN op de Joodse gemeenschap vermindert. Volgens de Reuver is daar geen sprake van. “Bij alle kerkordelijke wijzigingen in het kader van Kerk 2025 staat de relatie van de Protestantse Kerk tot Israël op geen enkele wijze ter discussie.” 

Verbonden
De Reuver: “Het is goed om zo samen, verbonden met velen op de Dam en in het hele land, de miljoenen oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, conflicten en vredesoperaties nadien te gedenken. Het is onmogelijk om in twee minuten stilte recht te doen aan hun inzet, strijd en lijden. Ik hoop dat deze twee minuten stilte blijven resoneren in het hart van iedere Nederlander, ‘opdat wij niet vergeten’ maar blijven beseffen hoe kostbaar vrede en verdraagzaamheid zijn.”

Bron: Protestantse Kerk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons