Leeuwen verjagen moslim- fundamentalisten

Door terroristen bedreigde christenen gered

in Christelijk Nieuws

Christenen die in een moslimland op een geheime locatie een gebedsdienst hielden, werden onverwacht door moslimfundamentalisten bedreigd, totdat leeuwen hen kwamen redden.

Bible for Mideast, een organisatie die in moslimlanden evangelisatiewerk doet, heeft met veel tegenstand te maken en wordt tegelijkertijd bemoedigd door bijzondere bescherming tegen moslimfundamentalisten.

Doopdienst
Nadat Pastor Paul in een Aziatisch land een doopdienst gehouden had en droge kleren had aantrokken, liet een aantal vijandige moslims weten niet van christelijke activiteiten gediend te zijn. Zij waren van plan om aanwezige christenen te stenigen. Pastor Paul raakte ernstig aan zijn hoofd gewond. Vijf anderen liepen ook verwondingen op.

Ziekenhuis
Om de nodige verzorging te krijgen, werd Pastor Paul naar een specialistisch ziekenhuis gebracht. Toen het de terroristen bekend werd dat hij in dat ziekenhuis lag, beraamden zij een moordaanslag op hem. Medechristenen haalden hem op tijd uit het ziekenhuis en brachten hem naar een veilige plaats om tot rust te komen en om verder verzorgd te worden.

Gebedsdienst
Op eerste Paasdag kwamen gelovigen in het geheim naar hem toe om een gebedsdienst te houden. Onverwacht dook daar een groep gewapende moslimfundamentalisten op. De aanwezige christenen vreesden voor hun leven en gingen ervan uit dat hun laatste uur geslagen had. Zij besloten om hand in hand God te danken en te prijzen.

Leeuwen
Plotseling kwam er een leeuw uit het bos, die een van de moslimfundamentalisten bij zijn nek greep. Toen anderen die leeuw probeerden aan te vallen, doken er nog twee leeuwen op. Bang renden de terroristen weg. De leeuwen liet de groep christenen met rust. Achteraf waren zij erg verbaasd: het was niet bekend dat er in dat bos leeuwen leefden.

Stap terug
Na alle bedreigingen is Pastor Paul doorgegaan met evangelisatiewerk, huisbezoek en het preken in kerkdiensten. Toch heeft hij een stap terug moeten zetten: zijn gezondheid liet het niet langer toe. Dokters ontdekten dat zijn hoofdwonden ontstoken waren. Hij had veel pijn en kreeg ook ademhalingsproblemen.

Operatie
Vorige week is hij geopereerd. De ingreep duurde zes uur. Vijftig gelovigen hebben in de periode rond deze ingreep een tijd van vasten en gebed uitgeroepen.

Zij blijven voor de gezondheid van Pastor Paul bidden en hopen dat hij zijn werk als directeur van Bible for Mideast weer op zich zal kunnen nemen.

Bron: Bible for Mideast

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons