"Intimiderende" bijbelactie bij school Veendam

Bijbelorganisatie Gideons International deelt bijbels uit

in Christelijk Nieuws

“Sommige kinderen vonden de Bijbelactie intimiderend” zegt directeur Ferdinand Vinke. Buiten de poort van zijn middelbare school Winkler Prins deelde bijbelorganisatie Gideons International bijbels uit. Directeur Vinke reageert in een brief op verontruste ouders: “Wij kunnen dit niet tegengaan, als we dat al zouden willen.”

“Je moet altijd eerst vragen of ze er een willen hebben. We drukken nooit iemand een Bijbel in de hand”, verdedigt Joeri Schippers van Gideons International zich. Hij vindt het spijtig dat leerlingen de actie intimiderend vinden. “Onze voorkeur is om in de klassen uit te delen, maar niet elke school staat daarvoor open. Dan gaan we bij het hek staan, omdat we het wel belangrijk vinden dat kinderen de Bijbel krijgen.”

Mail
Door de Meivakantie bereikt de mail, waarin de stichting toestemming vraagt om bijbels in de lokalen uit te delen, directeur Ferdinand Vinke pas als de vrijwilligers voor de deur staan. “Daardoor wisten de kinderen en ouders niet van de actie. Sommigen kregen het idee dat ze geen nee mochten zeggen”, zegt Vinke tegen het Nederlands Dagblad.

Niet tegengaan
Verschillende ouders trekken bij de school in Veendam aan de bel. Vinke reageert per brief: “Gideons International is van mening dat het vrij is om op de openbare weg bijbels uit te delen. Dit blijkt te kloppen, dus wij kunnen dit niet tegengaan, als we het al zouden willen.” De ouders wilden vooral weten wat de rol van de school was.

Bron: Nederlands Dagblad
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons