David Maasbach stopt met uitzendingen op SBS6

Na 9 jaar overstap naar Family7

in Christelijk Nieuws

Tv-dominee David Maasbach stopt na negen jaar met zijn wekelijkse uitzendingen op SBS 6. Vanaf tweede pinksterdag zendt hij vijf dagen per week uit op de christelijke themazender Family7.

Maasbach bedankt SBS 6. “Al die tijd is SBS 6 een bijzonder en opvallend instrument geweest. Niets meer en niets minder! We hebben van dat instrument negen jaar lang dankbaar gebruik gemaakt om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden.“ Negen jaar lang werden de diensten van Maasbach elke zondag om 9.00 uur bij SBS 6 uitgezonden. “Alleen God weet wat Hij gedaan heeft in de harten van de vele mensen die door de jaren heen hebben gekeken en geluisterd. To God be the glory!”

Vanaf volgende week worden de diensten van The Blessing te Den Haag iedere werkdag om 18.05 uur uitgezonden op Family7. “Met deze doorbraak voorziet de Here God in één klap aan de behoefte van een grote groep mensen die graag naar een kerkdienst wil kijken met de boodschap als middelpunt. “Aan de andere kant geeft het ons ook meteen de gelegenheid om te investeren in de moderne middelen van internet, smartphones, apps, Instagram, Twitter, Facebook, enzovoorts! Zo kijken we vooruit en gaan we proberen om nog meer toegang te krijgen tot het hart van een nieuwe generatie via alle moderne sociale media bronnen van vandaag.”

Jubel-Doorbraak-Zegen! juicht de website van Maasbach.nl. Volgens het kritische weblog Maasklacht liggen er echter financiële redenen ten grondslag aan deze beslissing. Er zou geen geld meer zijn om SBS 6 te betalen. "Het is geen geheim dat de kerken van Maasbach flink leeg lopen en de inkomsten van de gemeenschap de afgelopen jaren sterk zijn afgenomen. Naar verluidt zijn de zondagse uitzendingen op SBS6 -betaalde zendtijd- simpelweg te duur geworden", aldus het weblog. "Maasbach heeft altijd verkondigd dat het bestaansrecht van zijn uitzendingen op SBS6 is dat ze met name bestemd zijn voor ongelovigen, om hen te ‘bekeren’. Daarom is het opmerkelijk dat hij van een populaire, landelijke zender verhuist naar een christelijke niche-zender die in potentie slechts 25% van de Nederlandse bevolking bedient. Een zender waar dus over het algemeen alleen (kerkgaande) christenen naar kijken. Slechts 4 miljoen huishoudens kunnen Family7 ontvangen".

Eerder lag de charismatische tv-dominee onder vuur vanwege zijn opdracht om kerkleden met familie te laten breken. Daarnaast vertoont de kerk van Maasbach andere sektarische trekjes.
Miranda Klaver, godsdienstwetenschapper: "De kerk van Maasbach heeft geen contact met andere kerken of christelijke organisaties. De beweging staat helemaal op zichzelf. Dat brengt grote risico's met zich mee. De leider hoeft zich tegenover niemand te verantwoorden."

Bron: Mediacourant

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons