Celstraf geëist tegen bedreiger evangelist Van der Steen

“Uw kinderen worden geofferd aan satan en uw vrouw wordt de dood ingejaagd"

in Christelijk Nieuws

Tegen de bedreiger van evangelist Mattheüs van der Steen is 15 maanden cel geëist. Jan P. (53) kreeg de eis maandag te horen in de rechtbank van Zutphen, meldt het Nederlands Dagblad. P. zou tussen maart en augustus vorig jaar de evangelist en zijn gezin meerdere malen met de dood hebben bedreigd.

Naast de gevangenisstraf eist justitie ook een verplichte psychiatrische behandelingen van anderhalf jaar, en een contactverbod met familie van der Steen. Ook eist justitie dat na de celstraf Jan P. verplichte psychische begeleiding krijgt. Reclassering moet ook toegang krijgen tot de computer en telefoon van de bedreiger om te voorkomen dat hij niet opnieuw de fout in gaat.

Gehackt 
P. zelf ontkent dat hij de dreigmails heeft gestuurd naar de evangelist. Hij beweert dat zijn computer is gehackt en dat iemand anders op zijn IP-adres de mails heeft verstuurd. De verdachte beschouwt de organisatie TRIN, waar van der Steen de oprichter van is, als een ‘valse evangelische sekte’. 

Rouwbloemen
De dreigmails die P. naar Van der Steen heeft gestuurd waren niet mals: “Uw kinderen worden geofferd aan satan en uw vrouw wordt de dood ingejaagd door de leden van de satanskerk.” Maar ook: “Zij zullen u niet meemaken, alleen wanneer u dood gaat en ook in de hel komt te zitten.” P. liet ook rouwbloemen bezorgen aan het adres van de evangelist. Mattheüs van der Steen heeft de verdachte in de rechtbank vergeven voor zijn daden. Maar hij vindt wel dat P. een bedreiging vormt voor de samenleving.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons