Zo gaan mannen weer bijbellezen

Royal Jongbloed lanceert Mannenbijbel

in Geloven

Mannen lezen te weinig in de Bijbel. Om de heren weer aan het lezen te krijgen verschijnt er vanavond een Mannenbijbel. Een nieuwe themabijbel om Gods Woord dichter bij de moderne man te brengen met korte meditatieve teksten en interessante feitjes. “Het bijbellezen is bij mannen in het slop geraakt” zegt hoofdredacteur ds. Wim Markus.

Een half jaar geleden kwam Royal Jongbloed met een vrouwenbijbel. 

> Artikel vrouwenbijbel: "Een vrouwenleven is anders dan een mannenleven"

De uitgever had al eerder aangekondigd dat er ook een mannenbijbel zou volgen. Wat biedt deze bijbel specifiek voor mannen? “De mannenbijbel wil onderstrepen dat mannen verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat laten we zien in drie terugkomende thema’s: man en geloof, man en relatie en man en samenleving”, aldus Markus.

Visueel
Volgens ds. Wim Markus is het bijbellezen bij mannen in het slop geraakt. Mannen van nu zijn te druk om stille tijd te houden, constateert Marcus. Het blijft vaak bij een stukje bijbellezen na het eten. “Deze mannenbijbel neemt ze bij de hand om de Bijbel meditatief te lezen. Met korte tekstjes worden ze aan het denken gezet over de drie thema’s en hoe zij dat vervolgens kunnen toepassen.” Ter ondersteuning van de teksten zijn er afbeeldingen toegevoegd. “Mannen zijn over het algemeen visueel ingesteld”, meent Markus. "Ik hoop dat mannen die niet persoonlijk de Bijbel lezen, de mannenbijbel pakken om dat wel te doen. Het zou mooi zijn als we mannen die dat af en toe doen over kunnen halen om dat meer te doen. Ook hoop ik dat ze elkaar aansporen om de Bijbel te lezen.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons