Wat doen de kerken in Leeuwarden rondom The Passion?

Diverse evenementen bij verschillende kerken

in Mediatips

Op donderdag 13 april vindt om 20:30 op het Wilhelminaplein het live evenement The Passion plaats. Tegelijkertijd start de live-uitzending op NPO1. Daarnaast zijn er bij verschillende kerken en pleinen in de stad diverse evenementen georganiseerd.

Stadswandeling: 13:00 uur
Voordat de camera’s aan gaan en de moderne vertolking van het paasverhaal begint, kunt u vast het historische stadscentrum verkennen tijdens een 5 kilometer lange stadswandeling. Start onderaan de Oldehove. (Oldehoofsterkerkhof)

Leger des Heils
Het muziekkorps van het Leger des Heils Leeuwarden speelt voorafgaande aan de tocht door Leeuwarden in het Cambuurstadion waar circa zevenhonderd deelnemers samenkomen ter voorbereiding van The Passion. Ook zal een ensemble van het muziekkorps bij de ‘wacht momenten’ tijdens de tocht spelen bij de Blokhuispoort (Blokhuisplein).

The Passion in de kerk
In diverse kerken is de uitzending van The Passion te volgen via grote schermen. Dit kan onder andere in de Grote Kerk (Bredeplaats 4), de Bonifatiuskerk (Bonifatiusplein 21) en de Doopsgezinde Kerk (Wirdumerdijk 18).

De protestantse wijkgemeente Camminghaburen (Havingastate 7) zet de deuren van haar kerkelijk centrum De Schakel wagenwijd open voor doven en slechthorenden, rolstoelers en andere mensen die om wat voor reden dan ook The Passion op het Zaailand niet mee kunnen of willen maken. Zij vertonen de tv-uitzending binnen op een groot scherm. Daarbij is zowel een doventolk als ondertiteling aanwezig.

Verhalenark
Daarnaast is de Verhalenark van Noach tijdelijk te bezoeken in Leeuwarden. Een drijvend museum met vier verdiepingen presenteert de Bijbelverhalen van Adam & Eva tot aan het Nieuwe Testament. Tot 18 april iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Plaats: Snekerkade Leeuwarden

Tenslotte zijn er diverse exposities en vieringen rondom The Passion in Leeuwarden. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op geloven058.nl en bij de Leeuwarder Courant.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons