Vergeving voor Facebookmoordenaar

‘Ik kan dat alleen omdat ik God als mijn redder ken’

in Christelijk Nieuws

Op eerste Paasdag werd de 74-jarige Robert Godwin in Cleveland doodgeschoten. De moordenaar filmde zijn daad en zette deze op Facebook. De kinderen van het slachtoffer vergeven de dader.

Zonder enige aanleiding schoot Steve Stephens met Pasen Robert Godwin dood. Hij stapte op de oude man af, liet hem een naam van een bekende noemen en vertelde dat deze reden was van de moord die volgde. Stephens maakte zijn misdaad vervolgens via internet wereldkundig. In een ander filmpje beweerde hij al dertien anderen om het leven te hebben gebracht en voegde eraan toe met het moorden door te gaan totdat hij zelf gedood zou worden. Het leidde tot een klopjacht.

'Wij vergeven de dader'
De kinderen lieten na de moord op hun vader snel van zich horen. Via de site van CBN News vertelden zij de dader te vergeven. Een van zijn dochters vertelt: ‘Wat mij het meest van mijn vader zal bijblijven is dat hij ons over God leerde: hoe je God vreest, hoe je Hem liefhebt en hoe je vergeeft. We willen hem laten weten dat God van hem houdt. Wij zijn verwond, maar we hebben hem vergeven omdat de Bijbel zegt dat als je niet vergeeft, God jou niet vergeeft.”

Geen haat
Nadat de moordenaar zichzelf van het leven beroofde, nam CNN contact met een aantal kinderen van Robert Godwin op. Zij herhaalden hun vergevingsgezinde houding. “Ieder van ons  vergeeft de moordenaar. Wij willen onze arm om hem heen slaan.” Zij zien hem als een zieke persoon, van wie zij geloven dat hij nooit uit zichzelf zo slecht kon zijn.

Hun vergevingsgezindheid komt voort uit hun geloof: “Ik zou dit nooit zou kunnen zeggen als ik God niet als mijn Vader en Redder zou kennen. Ik koester geen haat tegen hem. Daartegenover heb ik medelijden met hem.” Een van de andere dochters voegt daaraan toe: “Wij hebben onze vader verloren. Die moeder is haar zoon kwijt en zijn kinderen hebben geen vader meer.”

Voorbeeld
Robert Godwin sprak niet alleen over zijn geloof, maar leefde het ook voor. “Mijn vader zou heel trots op ons zijn. Hij zou het van ons gewild hebben en hij zou zeggen: ‘Tanya, vergeef hem, want ze weten niet wat zij doen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons