Vanavond: Pauw-special over 50 jaar EO

Oude en huidige presentatoren bij Jeroen Pauw aan tafel

Arjan Lock, Bert van Leeuwen, Bert Dorenbos en Jan van den Bosch schuiven vanavond allemaal aan bij Jeroen Pauw. Deze week bestaat de EO precies 50 jaar. In de talkshow kijkt Jeroen Pauw terug op deze periode: wat heeft de EO bereikt? Maar ook gaat het over hoe de omroep is veranderd en de zorgen die er leven over de koers van de EO.

In het programma blikt Pauw samen met Bert Dorenbos en Jan van den Bosch terug op oude programma's als het anti-evolutieprogramma Adam of Aap. Bert van Leeuwen kijkt terug op het Familiediner.

Directeur Arjan Lock wordt aan de tand gevoeld over de koers van de EO. Staat de EO nog steeds voor dezelfde missie als in 1967, of heeft de omroep de ambitie bijgesteld? Van oud-directeur Bert Dorenbos is bekend dat hij zich niet altijd meer in de keuzes van de EO herkent.

> Directie: "EO met nieuwe taak onverminderd missionair"

Andere presentatoren aan tafel zijn Andries Knevel, Tijs van den Brink, Mirjam Bouwman, Anne-Mar Zwart, Henny Huisman en Regina Romeijn. Gastheer Pauw werkte zelf vroeger als radio-omroeper voor EO.

EO 50 jaar
Deze hele week viert de EO het 50-jarig bestaan. Uitzendingen van Geloof en een Hoop Liefde staan deze week in teken van het lustrum. Om 21:05 vanavond is er een speciale jubileumeditie van het Familiediner XL.

> Blader door de prachtige tijdlijn van 50 jaar EO-geschiedenis met oude programma's en gezichten

De uitzending van Pauw is vanavond om 23:00 op NPO1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons