Russische protestanten vrezen einde godsdienstvrijheid

Godsdienstvrijheid Rusland verder in de knel

in Christelijk Nieuws

Russische protestanten zijn bang dat er een einde komt aan de godsdienstvrijheid in hun land. Dit meldden kerkleiders onlangs tijdens de jaarvergadering van zendingsorganisatie 'Licht im Osten' in Korntal, bij Stuttgart.

De godsdienstvrijheid, die in 1991 tijdens het uiteenvallen van de Sovjet-Unie ontstond, is inmiddels nagenoeg verdwenen. Dat zegt Pjotr Lunitschkin uit Sint-Petersburg, voorzitter van de Russische partnerorganisatie van Licht im Osten. Volgens hem is de onderdrukking van protestantse christenen de laatste tijd flink toegenomen. Lunitschkin is van mening dat het anti-religiebeleid weer op hetzelfde niveau ligt als in het communistische tijdperk.

'Bijzonder zorgelijk'
De Amerikaanse Commissie voor Internationale Religie Vrijheid (USCIRF) noemt de situatie in Rusland "bijzondere zorgelijk". Dat de godsdienstvrijheid van religieuze minderheden steeds verder in het nauw komt, blijkt onder meer uit het feit dat de activiteiten van de Jehova's Getuigen sinds vorige week verboden zijn, op last van het Russische Hooggerechtshof.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons