Passionverteller: Jezus was een treitervlogger

Remco Veldhuis wil de Passion naar onze tijd trekken

in Mediatips

"Jezus was een treitervlogger, hij zat te zagen aan de poten van de macht van Jeruzalem." Met dit hedendaags taalgebruik wil verteller Remco Veldhuis het verhaal laten binnenkomen bij de mensen die het lijdensverhaal nog niet kennen. Dat zei hij gisteravond bij RTL Late Night, waar heel de cast aanschoof.

"Het verhaal is nog steeds hetzelfde, alleen ik gebruik alledaags taalgebruik" zo zegt cabaretier en verteller Remco Veldhuis. Hij vindt het niet interessant om het verhaal voor de mensen te vertellen die het al kennen. Hij wil het verhaal naar nu trekken. Het is de eerste keer dat de verteller zoveel invloed heeft op de tekst. "Het is fantastisch dat de EO dit heeft omarmd."

Kers op de taart
Dwight Dissels, die Jezus speelt, verheugt zich vooral op het einde van de Passion. "Niet op de manier dat ik er tegenop zie, maar op het slot. Op de ontknoping, als alles is geweest en dat de mensen uiteindelijk de opstanding mogen meemaken. Dat is een heel mooi moment." De zanger die bekend werd dankzij de Voice of Holland is erg blij dat hij Jezus mag spelen. "Dit is de kers op de taart."

Humberto Tan wilde graag weten of Elske de Wall een liedje in het Fries zal zingen. De Friese actrice, ze speelt Maria, hield de lippen op elkaar. "Dat kan ik niet zeggen." In de uitzending zong de cast al wel de Passion-klassieker Zwart-Wit en Ik huil alleen bij jou van Ali B. en Diggy Dex. 

Bekijk de uitzending van de RTL Late Night hieronder terug. Het Passion-item begint vanaf minuut 35. De Passion zelf wordt donderdag om 20:30 uitgezonden op NPO1.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons