Menselijk kruis voor getroffen kerk in Egypte

Amsterdamse Noorderkerk toont meeleven op Goede Vrijdag

in Christelijk Nieuws

Leden van de Amsterdamse Noorderkerk vormden tijdens de vespers op Goede Vrijdagavond een groot levend koptisch kruis om meeleven te tonen met de Egyptische kerk. Op Palmpasen, vorige week zondag, werden in Egypte twee kerken getroffen door bomaanslagen waarbij 44 doden vielen.

“De naar verwachting honderd aanwezigen zullen samen, met kaarsen in de hand, in stilte een Koptisch kruis vormen”, vertelde dominee Paul Visser voor de dienst. “Iedereen die geraakt is door de vreselijke aanslag en het aanhoudend gevaar van de christenen in Egypte en het Midden-Oosten, nodigen we uit om aan te sluiten.” Het verlichte menselijk kruis is vanuit de nok van de kerk gefotografeerd.

Gewaardeerd
Een van de leden van de Noorderkerk, dr. Willem J. de Wit, is sinds 2008 werkzaam als docent aan het Evangelical Theological Seminary in Caïro. Op deze manier is de Noorderkerk al langere tijde verbonden met de kerk in Egypte. “De vreugde van Palmzondag is wreed verstoord”, schreef Willem Jan direct na de aanslagen op zijn weblog. Hij geeft aan diep geraakt te zijn door dit gebaar van verbondenheid. Deze blijken wereldwijd worden zeer gewaardeerd door Egyptische christenen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons