Meer dan 3 miljoen kijkers the Passion

"We merkten meer dan ooit dat Jezus' verhaal raakt"

in Mediatips

De uitzending van the Passion heeft gisteren meer dan drie miljoen mensen in huiskamers, kerken en buurthuizen bereikt. Het is daarmee de vierde keer op rij dat er meer dan drie miljoen mensen kijken. "Meer dan ooit hebben we gemerkt dat Jezus' verhaal mensen raakt", zei EO-directeur Arjan Lock.

EO-directeur Arjan Lock: “Het is opnieuw gelukt om miljoenen mensen in aanraking te brengen met het bijzondere verhaal van Jezus en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Bij honderden kerken, buurthuizen en cafés gingen de deuren gisteravond open en werd gezamenlijk naar de uitzending gekeken. Meer dan ooit hebben we gemerkt dat het verhaal van Jezus mensen in het hart raakt.” 

Friese editie
Zakelijk directeur KRO-NCRV Yvonne de Haan: “Ook in deze Friese editie van The Passion heeft het eeuwenoude Paasverhaal het grote publiek weer weten te inspireren. Het raakt mij om te zien dat het publiek weer massaal is samengekomen bij de televisie, in de kerk, op het plein en door de straten van Leeuwarden met het kruis. Het paasverhaal raakt nooit uitverteld.” 

Processie
Ook dit jaar trok er weer een indrukwekkende processie dwars door de stad heen richting het podium. Ongeveer duizend mensen liepen mee en droegen het grote, verlichte kruis op hun schouders. Kijkers thuis konden zich online aansluiten bij de processie, ongeveer 110.000 mensen deden dit. De tocht met het grote kruis staat symbool voor Christus’ lijdensweg en is ook een teken van hoop voor mensen die vandaag de dag lijden als gevolg van klein en groot onrecht, dichtbij en veraf. 

Passion Talk
Nieuw dit jaar was Passion Talk, een live nabeschouwing via themakanaal NPO Best. Oud Passion-artiesten als Jim de Groot en Shirma Rouse schoven aan tafel bij EO presentator Renze Klamer en KRO-NCRV presentatrice Saskia Weerstand. Er waren live schakelingen met artiesten in Leeuwarden en er werd teruggeblikt op de uitzending.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons