Kerk verdeeld over verscheuren Jezus-poster

“Het is alsof je je eigen trouwfoto verscheurt"

in Geloven

“Het is alsof je je eigen trouwfoto verscheurt. Die foto staat symbool voor iets.” zegt Mariska Orban, van het Katholieke Nieuwsblad, over het reclamespotje dat Kerk in Actie sinds Pasen uitzendt. In het filmpje wordt een afbeelding van Jezus aan stukken gescheurd. René de Reuver, scriba van de PKN, reageert: “Het maakt juist visueel waar de kerk eigenlijk van leeft.” De twee gingen in het Radio 1 programma Dit is de Dag met elkaar in debat.

Trouwfoto
Mariska Orban van het Katholiek Nieuwsblad stelde op de radio: "Wat moeten mensen die naar ons land zijn gevlucht wel niet denken als ze de tv aan zetten en zien dat Jezus verscheurd wordt? Het is alsof je je eigen trouwfoto verscheurt! Die foto staat symbool voor iets. Wij katholieken delen iedere week op zondag het brood. Dan is ieder stukje heel Jezus. We gaan niet Jezus door midden scheuren en zeker niet in de goede week voor Pasen."

Bloei
René de Reuver is het daar niet mee eens. "Het maakt juist visueel waar de kerk eigenlijk van leeft. Ik herken de verbijstering van mevrouw Orban, maar dat past ook juist bij Goede Vrijdag, waarop Jezus werd verraden door zijn eigen mensen. Hij heeft zijn leven gegeven. In de spotjes wordt hij verscheurd door zijn eigen mensen, maar na het verscheuren worden de snippers uitgestrooid en komen ze weer tot bloei, dat is ook de boodschap van Jezus."

Bron: Dit is de Dag (EO Radio 1)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons