Joe Johnston regisseur nieuwe Narnia-film

'Captain America'-regisseur zet schouders onder 'The Silver Chair'

in Mediatips

De vierde Narnia-verfilming begint eindelijk vorm te krijgen. Regisseur Joe Johnston, die eerder ‘Captain America: The First Avenger’ en ‘Jumanji’ maakte, staat aan het hoofd van de langverwachte boekverfilming. Wanneer 'The Silver Chair' verschijnt is nog onbekend, maar producer Douglas Gresham mikt op eind 2018.

“Het is goed nieuws dat Joe Johnston de film zal regisseren,” zegt Douglas Gresham de schoonzoon van auteur C.S. Lewis en producer van de film. "We hebben iemand nodig met gevoel voor schoonheid, betovering en humor. Daar zal de film vol van zitten, die persoon hebben we gevonden." David Magee schrijft het scenario van de film. Hij schreef het script voor de boekverfilming Life of Pi. Deze film won verschillende prijzen en zijn scenario werd genomineerd voor een Oscar.

Het betoverde land
Het is zeven jaar geleden dat het laatste Narnia-boek de vertaalslag naar het witte doek maakte. Dat was Voyage of the Dawn Treader. The Silver Chair speelt zich chronologisch na die film af. Het karakter Eustace Schrubb keert terug. Hij krijgt in het betoverde land Narnia de opdracht van de leeuw Aslan om prins Rilian te vinden. Wie voor de film gecast wordt, is nog niet bekend. Dit najaar zouden de opnames kunnen beginnen, met een mogelijke verschijningsdatum van eind volgend jaar.

Bron: Narniaweb.com

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons