'In nije dei' in The Passion 2017?

Friese zangeres speelt rol Maria

in Mediatips

'In nije dei' van De Kast is het meest geschikt om als nummer te gebruiken in The Passion. Dat vinden de kijkers en luisteraars van Omroep Friesland.

Via de Facebookpagina van Omrop Fryslân werd gevraagd welk Fries nummer in het lijdensverhaal van Jezus moet worden gezongen. Mensen konden hun voorkeur aangeven. Het lied "In nije dei" van De Kast was het populairste lied en kreeg 677 stemmen.

Op 'Dûnsje my de leafde út' van Elske De Wall werd 130 keer gestemd, op 'De mem fan Doutzen' van Strawelte kwamen 147 stemmen en 181 mensen kozen voor 'Wêr bisto' van Twarres.

Eerder werd al bekend dat de Friese zangeres Elske De Wall de rol van Maria gaat spelen in The Passion. Op donderdag 13 april is The Passion in Leeuwarden en is de uitzending live te zien om 20:30 op NPO 1. Dan weten we dus ook of 'In nije dei' inderdaad door Maria gezongen wordt. 

Ook werd bekend gemaakt dat Miro Kloosterman en Poal Cairo dit jaar te zien zijn in 'The Passion'. De GTST-acteurs vertolken de rol van de misdadigers die samen met Jezus gevangen worden genomen. Kloosterman is vooral bekend als advocaat Thijs Kramer in de populaire RTL4-soap 'Goede tijden, slechte tijden'. Hij maakt binnenkort zijn internationale bioscoopdebuut in de film 'Rotterdam, I love you'. Poal Cairo was eerder te zien in de series 'Celblok H' en 'Penoza' en speelt binnenkort in het nieuwe seizoen van de serie 'Van God los'.

Bron: OmroepFryslan.nl / RTL Nieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons