"Ik was dood en dankzij God leef ik weer"

Assyrisch christen overleeft aanslag IS

in Geloven

Islamitische strijders schieten Louay Behnam in zijn buik, breken zijn arm en laten hem voor dood achter. Hij overleeft deze aanslag. "God heeft mij gered," zegt de Iraakse christen in een indrukwekkende video.

Behnam is werkzaam als taxichauffeur. Op een dag ziet hij een aantal jihadisten op de weg staan, zo vertelt hij in onderstaande video. Ze schieten hem neer, mishandelen hem en laten hem voor dood achter. Als de IS-strijders het kruis in zijn auto zien hangen, juichen ze en roepen: "We hebben een christen vermoord!" Een vrachtwagenchauffeur vindt hem en brengt hem naar een ziekenhuis. Behnam ligt daar vijf dagen in coma. Wonder boven wonder herstelt hij daarna volledig.

Qaraqosh
De Assyrische christen woonde in de stad Qaraqosh in het noorden van Irak. De stad stond bekend als de grootste en belangrijkste christelijke stad van het land. IS viel er in 2014 binnen. Pas twee jaar later, afgelopen oktober, werd de stad bevrijd. Behnam vluchtte samen met veel christenen naar het nabijgelegen Erbil. Daar werd de bevrijding groots gevierd.

Bekijk de getuigenis van Louay Behnam hieronder:

Beeld: SDOK

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons