Fries commissaris: ‘Lijdensverhaal draagt onze cultuur’

Commissaris van de Koning Arno Brok krijgt passieverhaal in het Fries

in Geloven

"Het verhaal van het lijden en de opstanding van Christus is het belangrijkste christelijke verhaal. Ik hoop dat dit verhaal - als drager van onze cultuur en identiteit - inspiratie biedt voor de toekomst." Dat zei de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok vanmiddag bij de overhandiging van It pasjeferhaal neffens Mattéus door directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

Het NBG verspreidt dit tweetalige boekje (Fries-Nederlands) met het lijdensverhaal vandaag onder de bezoekers van The Passion. Naast de Commissaris van de Koning kreeg ook Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden, een exemplaar overhandigd.

Droog boek
"Voor mij als gelovige zijn de veertigdagentijd en Pasen de belangrijkste tijd van het jaar", zei Brok. "Goede Vrijdag zie ik als de drager van het leven. The Passion is een middel om in onze tijd toegang te houden tot de Bijbel en het Paasverhaal actueel te houden, of, voor wie de Bijbel niet kent, dat verhaal toegankelijk te maken. Eén van de belangrijkste opdrachten van onze tijd is: de Bijbel toegankelijk houden voor jonge mensen, voor wie de Bijbel een droog boek is waar ze moeilijk aansluiting mee krijgen", aldus Brok.

Mooiste Fries
De Friese vertaling in dit boekje werd gemaakt door leerlingen van de Liudger Scholengemeenschap uit Burgum. Brok was blij met dit initiatief: ‘Jonge mensen uit Burgum, waar volgens zeggen het mooiste Fries wordt gesproken, hebben deze vertaling gemaakt. Jullie ouders en grootouders mogen trots op jullie zijn!’

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap
Foto: NBG/Marieke Balk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons