Eerste spelshow via Facebook Live is Bijbelquiz

Primeur voor eerste uitzending 'Bible Bee'

in Mediatips

"De uitzending is baanbrekend", aldus Emeal Zwayne, woordvoerder voor de bijbelcompetitie. De spelshow die deelnemers test op Bijbelkennis en het onthouden van Bijbelverzen is de eerste televisieserie die via Facebook Live wordt uitgezonden.

Christiancinema.com toont het programma vannacht op zijn Facebookpagina. "Facebook Live is de toekomst van televisie, zo kunnen we ons publiek en uitzendtijd zelf uitkiezen. Belangrijker nog, we kunnen direct contact hebben met onze kijkers", zo legt directeur van Christian Cinema Bobby Downes uit. Facebook Live is sinds vorig jaar publiekelijk beschikbaar. Afgelopen week gebruikte de Evangelische Omroep de functie voor een live Q&A met Arjan Lock en Annemieke van de Kerk over de hongersnood in Afrika.

840 bijbelverzen
"De spelshow is de perfecte combinatie van entertainment en educatie", vertelt Zwayne over de spelshow. De christelijke acteur Kirk Cameron presenteert de Bijbelquiz. In de spelshow nemen deelnemers van jong tot oud het tegen elkaar op. Ze beantwoorden vragen over de Bijbel en kijken wie het best Bijbelverzen kan citeren. Deelnemers moesten binnen 90 dagen 840 Bijbelverzen uit hun hoofd leren. De show reikt in totaal $270.000,- aan prijzengeld uit.

Bron: WND.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons