Christenen maken eigen versie van duivels liedje

Geen 'kind van de duivel' maar 'volgeling van Jezus'

in Mediatips

Het nummer ‘Kind van de duivel’ van Jebroer is populair onder kinderen en tieners. Van dit nummer met de controversiële tekst verschenen dit weekend twee christelijke parodieën. De bewerking 'Volgeling van Jezus' van ‘Jebroeder’ staat op filmpjeswebsite Dumpert, waar het bijna 150.000 keer is bekeken.

Jebroer rapt: ‘Ik ben een kind van de duivel’ en ‘feesten alsof elke dag hier mijn laatste is’. Dat kan beter, moeten twee Nederlandse christenen gedacht hebben. Ze maakten beiden een parodie op het nummer dat nu zes weken in de Top 40 staat. "Ik ben een volgeling van Jezus", rapt Jebroeder. "Leven zoals elke dag hier voor Jezus is." Hij bewerkte alleen het refrein. Filmpjessite Dumpert pikte het nummer op, waar het veel werd bekeken. Ook op Youtube werd het filmpje in vier dagen al 15.000 keer afgespeeld.

Neurien
De video van Jebroeder staat op het kanaal van Stronglife. Daar plaatst de stichting wekelijks filmpjes gericht op jongeren. “Mijn kinderen neurieden het nummer van Jebroer. Dankzij het aanstekelijke deuntje en de simpele tekst blijft het makkelijk in je hoofd hangen. Maar dit is niet wat ik hun wil meegeven”, zegt Jeroen voor 't Hekke tegen het Nederlands Dagblad. Dat is de reden dat hij het filmpje maakte.

Jezus is alles
Het videokanaal JezusZoektJou bewerkte het hele nummer. Waar Jebroer vraagt om drank en drugs over zijn begrafeniskist te gooien, pakt de tekst van JezusZoektJou hoopvoller uit: “Ik heb geen drugs nodig en geen drank, Jezus is alles, waarvoor mijn dank”. Eerder zorgde de controversiële tekst al voor ophef in het christelijke dorpje Hardinxveld. De gemeente gelastte een optreden van de zanger af wegens klachten.

Tekst: Jonathan Bergmann
Op de foto: Jeroen van 't Hekke, alias Jebroeder

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons