Christenen krijgen keus: islam of gevangenis

Aanklager belooft vrijheid bij bekering naar islam

in Christelijk Nieuws

In Pakistan staan 42 christenen terecht voor de moord op twee moslims. De openbaar aanklager belooft vrijspraak als ze zich bekeren tot de islam, maar de christenen weigeren afstand te doen van hun geloof.

Twee bommen exploderen op Paaszondag in 2015 in Youhanabad, Pakistan. Hierbij vallen vijftien doden en meer dan zeventig gewonden. Tijdens de onrust die daarna ontstaat worden twee moslims opgehangen, zij zouden bij de aanslag betrokken zijn. De politie doet huiszoekingen en pakt 42 christenen op, zij staan terecht voor de moord op de twee moslims.

Vrijspraak
Joseph Francis, directeur van het Centrum voor Rechtshulp in Pakistan, stelt dat de openbaar aanklager Syed Anees Shah de opgepakte christenen voor een keuze stelt. "Als ze zich tot de islam bekeren, dan garandeert hij ze vrijspraak", aldus Francis. Als verschillende media hierover berichten ontkent Shah in eerste instantie. Pas als de media hem confronteren met bewijs geeft hij de chantage toe. "Ik geef ze gewoon een keus", zegt Shah volgens een lokaal nieuwsblad. Geen van de christenen is op de deal ingegaan.

Christenvervolging
Pakistan staat op plek 4 van de ranglijst van landen met christenvervolging die Open Doors jaarlijks uitbrengt. In het land is de islam de staatsgodsdienst en zijn een aantal radicale islamitische groeperingen zoals IS en de Taliban actief. Met bijna 200 miljoen inwoners vormen de kleine vier miljoen christenen die er wonen een minderheid.

Bron: The Blaze
Beeld: ANP Foto, (afgebeelde personen 
zijn niet de genoemde christenen)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons